Home » BREDE SCHOOL CULEMBORG-OOST OPGELEVERD

BREDE SCHOOL CULEMBORG-OOST OPGELEVERD

Gepubliceerd op 3 oktober 2016 09:07

Brede School Culemborg Oost is een nieuwe, gezonde en milieuvriendelijke school die ruimte biedt aan twee basisscholen, een buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. In het gebouw zijn  16 groepslokalen, 4 wissellokalen, 2 speellokalen en een peuterspeelzaal gerealiseerd rondom de centrale ontmoetingsruimte.

Het betreft een energieneutraal, all-electric gebouw waarin geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Door o.a. LED-verlichting toe te passen, een warmtepomp met gesloten WKO-installatie en een hoog rendement warmtesysteem te installeren wordt het gebouw energiezuinig. De energie wordt opgewekt door een zonnepaneel-installatie van zo’n 750m².

Het gebouwbeheersysteem vormt een belangrijke schakel om de energie doelstellingen te realiseren en te bewaken. QPL Techniek heeft voor dit project een beheersysteem geïnstalleerd gebaseerd op het SmartStruxure platform van Schneider Electric voorzien van het Smart Room Control concept waarbij het klimaat, de verlichting en zonwering volledig zijn geintegreerd.


 »